©2019 by Alexander Fredriksson

  • Alexander Fredriksson

Inlägg 3: Min utrustning - AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

Mitt första objekt var en kit-lens som följde med när jag köpte min D90 av kollegan, det var ett 18-55mm objektiv (Nikon 18-55mm f3.5-5.6 G AF-P DX VR). Tyvärr gick detta objektiv sönder för ett tag sedan, så jag har ingen bild på det längre.


Mitt första objektiv som jag köpte själv var ett 50mm objektiv (AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G), det är ett fast objektiv - det går alltså inte att zooma eller reglera brännvidden utan bara fokus som kan justeras. Det visade sig vara ett av mina bästa kameraköp, detta objektiv är fantastiskt och jag använder det väldigt ofta!


Det är utmärkt för porträttbilder, det återger ett naturligt djup och vid f/1.8 blir bakgrunden sådär härligt krämig och mjuk!


AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G

2 visningar