©2019 by Alexander Fredriksson

  • Alexander Fredriksson

Inlägg 1: Min utrustning - kamera (2019)

Detta inlägg är tillägnat mina kameror, objektiv och tillbehör!


Jag har använt ett par olika kameror sedan jag började fotografera, men min första "riktiga" kamera var en Nikon D90. Denna kamera köpte jag 2012 av en kollega, hon hade just bytt upp sig till en nyare kamera och jag passade på att skaffa mig en egen. Denna kamera var min primära fram tills ett tag sedan.


Nikon D90

Sent 2018, närmare november, kommer det ett paket till ICA Maxi i Karlskoga. Det paketet innehåller min nya kamera. Jag hade lusläst forum, bloggar och recensionen och jag hade kollat säkert ett hundratal videor på YouTube efter en lämplig kamera.


Jag hade bestämt mig, jag ville ha en kamera som presterade bra i lågt ljus, hyfsad fps och jag ville ha en Nikon. Valet stod mellan D750 och D810. Efter att jag hade vägt modellerna mot varandra så beställde jag D750, det var även en cash-back kampanj på den!


Nikon D750

Jag tror inte på kärlek vid första ögonkast. Jag blev överbevisad, redan samma dag så var jag grymt imponerad av kamerans prestanda! Den större sensorn, med många fler megapixlar spottade ut enastående bilder. Bilder som var halvdana i D90:n blev mycket bättre i D750:n.


Jag passade på att köpa ett batterigrepp (MB-16), det enda jag hade invändningar på var just greppet. Det var djupare och mer tillfredsställande att hålla men det var för kort, mitt lillfinger var just på kanten - det ledde till kramper efter längre sessioner.


Vilken eller vilka kameror använder ni? Vilken är din favoritkamera?

1 visning