©2019 by Alexander Fredriksson

  • Alexander Fredriksson

Bildsnack: "A Pinch of Sunshine"

Uppdaterad: 7 jul 2019

Detta inlägg tillägnas verket "A Pinch of Sunshine".


Det var första augusti 2018, jag hade precis köpt ett nytt stativ på varuhuset "Bic Camera" i centrala Shinjuku, Tokyo. Dagen var väldigt varm och vi hade just kommit tillbaka till hotellet efter ett jagande av AC och skugga i den nästan 40 grader varma staden.


Väl inne på det luftkonditionerade rummet så ställde jag upp stativet mot mitt enorma fönster och jag ser hur solen sakta sänker sig mot horisonten. Efter ett par testbilder med olika inställningar så kom jag och tänka på alla bilder man har sett där man lutar sig mot tornet i Pisa - jag ville försöka hålla i solen.


Av åtta olika försök så kom tillslut det jag var ute efter - en nypa solsken!


Bilden togs med min Nikon D90 och mitt 50mm 1.8G objektiv.


Inställningar:

  • ISO 200

  • 1/2500s

  • f/1.8

Bilden finns även utskriven och kommer att ställas ut på Konst Runt Mökeln 2019!

A Pinch of Sunshine